tirsdag, mai 22, 2007

Logg for musikkvideoen

Vi har laget en musikkvideo til sangen "Overmåte full av nåde" av Daap.
På gruppa ver det jeg, Lars Andreas og Erik. Vi filmet opptakene som vi trengte sammen, og så redigerte jeg og Lars Andreas det ihop, mens Erik fikk ansvaret for animasjonene.
Vi fant raskt ut at vi skulle bruke en av Daaps sanger, og da skilte "Overmåte full av nåde" seg ut som en ener. Først hørte vi gjennom sangen et par ganger, før vi satte oss ned og tenkte ut en historie til filmen. Musikkvideoer består ofte av to eller tre elementer, som er opptak av bandet, en historie, og en tredje del som har noe med sangen og resten av videoen å gjøre.
Siden sangen vi valgte er en salme gjort om til en rockesang, ville vi ha noe "småreligiøst" preg over det. Vi spurte først kirken i Vadsø om vi kunne gjøre opptak der, men det gikk ikke, og dermed måtte vi hente liveopptak av bandet fra Halvard. Liveopptakene var i et annet format enn animasjonene, noe som gjør at filmen ikke blir helt som den kunne vært, men vi prøvde å gjøre det beste ut av det.

Da vi redigerte satt jeg og Lars på en pc med opptakene, mens Erik satt på en annen og laget animasjonene. Etter at alle opptakene var inne på min pc, overførte vi animasjonene dit og satte de sammen på en passende måte med liveopptakene til bandet.

For å redigere brukte vi Premiere-Pro, mens animasjonene ble lagd i Flash.