fredag, september 22, 2006

ANALYSE AV KLASSENS WEBSIDE

Førsteinntrykk og beskrivelse

Det første jeg tenker når jeg åpner klassens webside er at dette virker som en veldig proff og ryddig side. Jeg ser fine kontraster, noe som gjør at alt blir lett å lese og ikke gjør det for skarpt for øyet. Noe som også slår meg er logoen oppe i venstre hjørne. Den forteller litt om hva Medier og kommunikasjon går ut på, og er veldig lett å forstå..
Menyen er også veldig ryddig satt opp, og enkel å finne fram på.
Kort sagt så er førsteinntrykket mitt veldig bra. Alt ser veldig profesjonelt ut.

Fargekontraster

Fargekontrasten som er brukt her kan vel minne litt om simultankontrasten. En stor, hvit bakgrunn for teksten gjør nemlig at vi tydelig ser forskjellen fra den hvite, rene fargen, til den litt blå-grå fargen som er selve bakgrunnen for hele siden.
Jeg får en veldig rolig og fin følelse i kroppen av å se dette fargebruket, og stemningen blir lett og avslappende med de enkle og fine fargene som er brukt her.

Ryddighet

Når det gjelder ryddighet så slår det meg med en gang at dette er veldig ryddig og lett å finne fram til det du eventuelt leter etter. Mye luft på hver side av tekstboksen gjør at en slipper å bla seg fra side til side for å få hele teksten. Logoen og overskriften er også veldig ryddig, og man får med en gang med seg hvilken side det er man har surfet seg inn på.
Det er lett å finne frem til linkene som du kanskje leter etter, for de er satt veldig fint opp på venstre side. Store fonter på lenkene gjør det også lett å lese hva de forskjellige lenkene peker til.

Det som er gjort for at vi skal forstå at dette er en side hvor medier og kommunikasjon står sterkt, er jo ganske enkelt gjort med en fin og ”forklarende” logo. Når du ser logoen så skjønner du med en gang at det er en side som omhandler dette, og med bildet av et kamera så forstår du også noe av hva man driver på med på VG1 Medier og kommunikasjon, Vadsø vgs.

Jeg synes det fungerer veldig godt med fargekontrastene fordi den rene, lyse kontrasten gjør det veldig lett å lese. Det er i tillegg ikke for lyst, slik at ikke øyet får problemer med skarpheten. Når det gjelder ryddighet så fungerer det veldig godt etter mitt syn, fordi alle linker er satt opp oversiktlig til venstre på siden, hvor det er lett å få øye på.

Alt i alt, en bra side!

8 Comments:

Blogger renata said...

Æ syns du har en veldig ryddig side og det er lett å finne frem.
Det er veldig bra at du har skrevet "Velkommen til min side" men personlig hadde jeg kanskje skrevet "Velkomme til Dan Thomas sin side" : )

P.S fine forslag til logoen

september 22, 2006  
Blogger Medier og kommunikasjon said...

Hei, Dan Thomas.

En veldig grundig analyse.
Den er et fint utgangspunkt når du senere skal skrive en analyse av en medelevs webside.
I tillegg har jeg noen tips som du kan bruke når du skriver den andre analysen:

Du har laget mellomoverskrifter for teksten. Det gir bra oversikt for leseren.

Du mener at kombinasjonen hvitt og blå-grått er en simultankontrast. Simultankontrast oppstår når kontrastene er nær hverandre. Og jeg blir usikker på om det er det du mener.

Det er en god beskrivelse at du blir rolig og fin (harmonisk) av å se siden. Du begrunner det med at det er "enkle og fine farger" og kunne ha forklart litt mer hva du mener med det.

Bra observasjon at det er luft på sidene.
Det samme gjelder beskrivelse av logo og overskrift og fonter.

Oppsumeringen kunne hatt en mellom-overskrift. Her skriver du om en lys kontrast. Men det er i seg selv ingen kontrast, så lenge det lyse ikke har f.eks. mørke å forholde seg til (lys-mørke er en kontrast, bare lys er ikke).

Halvard

september 27, 2006  
Blogger Vegar H. said...

Tilbakemelding på din elevside:
Fin kontrast mellom bakgrunn og tekst på websiden din. Fint at du har fått laget gjestebok og overgangene mellom sidene er litt stilige.

september 29, 2006  
Anonymous Anonym said...

Veldig ryddig å fin side. Fine farger, og det er lett å lese teksten.

oktober 02, 2006  
Blogger David said...

Fin side og lett å finne fram, savner kanskje litt mere farger, ellers ganske bra.

oktober 02, 2006  
Blogger _kazz_ said...

heiheiheiheeeeeei :) websia di e kul me mange tøffe effekta,bra fargevalg på sia og mye bra på sia,den e ryddi å fin:] stååå pååå ;)

oktober 02, 2006  
Blogger saramm89 said...

Sida var veldig fin, og ble enda bedre da du fikk midtstilt teksten:) veldig ryddig var den også:) - Sara Marlén -

oktober 02, 2006  
Blogger Joakim said...

Sia di er veldig fin og luftig, den er veldig lett å finne fram på.
Fargene du har brukt er også fine!

oktober 03, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home